Lengvatinė verslo viza

starting-your-own-small-business-may-sound-like-a1Šiuo metu gauname vis daugiau užklausų dėl verslo vizos. Todėl pradėjome ieškoti vis kitų partnerių migracijos srityje kurie turi daugiau patirties ir mūsų klientams suteikti geresnes bei išbaigtas paslaugas.

Jeigu anksčiau reikėjo rodyti milijonus sąskaitose, tai šiuo metu vizą galite gauti tik norėdami atidaryti verslą Australijoje ir norėsite vykdyti verslą.

Viza veikia tokiu principu:

– Įsteigiamas verslas Australijoje. (sudaromas verslo planas, interneto svetainė, paslaugų aprašymas ir pan.)
– Aplikuojama vizai, jeigu viskas tvarkoje jūs gaunate vizą 1.5 metų (taip pat ir visi šeimos nariai).
– Jūs vedate legalų verslą, bei išmokate sau minimalų atlyginimą, jeigu reikia samdote žmones.
– Jūsų įmonės veikla gali būtų patikrinta bet kada, arba po 1.5 metų pateikiama verslo veiklos ataskaita ir viza pratęsiama dar 4 metams ir jau po 2 metų jūs galite pretenduoti PR (permanent residency).

Kokie reikalavimai?

– Amžius 18-45 pageidautina tame tarpe.
– IELTS vidutinis 5 ( ne mažiau kaip 4.5 iš kiekvienos dalies).
– Turite būti įgiję išsilavinimą pagal sritį kurią norite kurti verslą.
– Privalote išsimokėti minimalų vidutinį atlyginimą kuris yra nustatytas pagal imigracinę sistemą. Šiuo metu minimalus vidutinis atlyginimas yra 53000 AUD(DĖMESIO. Kiekvienai profesijai jis skirtingas).
– Privalote atlikti įmokas į pensijos fondą ~ 10% gaunamų pajamų.
– Privalote investuoti į žmonių apmokymus arba atlikti 2% visų pajamų įmoką į apmokymų fondą.
– Šiai vizai galima aplikuoti tik esant Australijoje nuo studento vizos (Lietuvai).

Pavyzdys

pvz. Vardenis Pavardenis, kurio amžius 35 metai nori atvykti į Australiją ir atidaryti cepelinų kavinę. Vardenis yra įgijęs virėjo arba verslo administravimo išsilavinimą(reikės samdyti virėją), yra išsilaikęs IELTS egzaminą ir jo vidutinis balas 5. Vardenis turi verslo planą ir visus verslui reikalingus įrankius, todėl atvykęs į Australiją studento viza atsidaro NAUJĄ įmonę. Vardenis šiam verslui privalo išsinuomoti verslo patalpas, kadangi namų sąlygomis gaminti maisto negalima, arba jis nuperka jau veikiantį verslą iš Vardenės Pavardenės. Vardenis Pavardenis privalo išmokėti sau 55-60 000 AUD atlyginimą per metus + įmokos į pensijos fondą + 2% į mokymų fondą. Kadangi veikla yra pelninga ir cepelinų verslas klęsti Vardenis 1.5 metų bėgyje pateikė reikalingus dokumentus ir gavo verslo vizą ateinantiems 4 metams. Ateinančius 2 metus veikla sekėsi vidutiniškai, tačiau jis gali išlaikyti save ir savo šeimą, todėl gavo PR.

Šios vizos privalumai:

– Jūsų antra pusė gali dirbti pilnu etatu.
– 3.5 metų planas ir jokių rūpesčių vėliau.
– ACT ir SA regionuose jums nereikės mokėti už vaikų mokyklą darželį (kuomet suteikiamas PR tai tampa nemokamai visuose regionuose).

Lengvatinė verslo viza

Žmonių skaičius Valstybės rinkliava Agentūros įkainiai
Konsultacija $90
Primary applicant $5000 $8000
Papildomas suaugęs $1035 $500
Papildomas vaikas $260 $500

Konsultacijos trukmė 60 minučių. Konsultacija vyksta SKYPE iš anksto suderinus susitikimą ir atsiuntus mokėjimo kopiją. Ši suma bus minusuota nuo paslaugų įkainių jums atvykus į Australiją, taigi jūsų investicija niekur neprapuola ir galioja 2 metus.