5 dalykai kuriuos turite žinoti keliaudami į Australiją turistine viza

Šį savaitgalį teko tūnoti geras 3 valandas oro uoste, nes čia buvo pastrigusi keliautoja Rasa kuri pasiryžo atvykti į Australiją turistine viza.
Kodėl ilgai taip viskas užtruko ? Atrodo jog keliauji kaip turistas ir visos durys turi būti atviros, bet čia Australiją ir ne visi yra pageidaujami. Žemiau pateiksiu 5 klausimus, kuriuos turite tvirtai atsakyti migracinei tarnybai, bet kokios dvejonės sukels įtarimą ir liksite arba tardomi dar kelias valandas, arba deportuoti. Taip įvyksta ne visiems, dažniausia iš anksto atrinktiems keliems keleiviams iš lėktuvo.

1. Turite žinoti koks yra jūsų tikslas – kelionė, verslo vizitas, draugų lankymas ir pan. Turite žinoti tikslias datas, kur atvykstate, kada išvykstate, ar turite atgalinį bilietą, jeigu ne kokia to priežastis.

2. Ką veiksite Australijoje. Jeigu keliausite – tai kuriose vietose lankysitės.

3. Kur gyvensite Australijoje. Jeigu viešbutis/hostelis turi būti tai liudijantis dokumentas, jeigu pas draugus, turi būti draugo adresas, telefono numeris, kuriuo migracinė tarnyba galėtų pasiekti. Migracinė tarnyba tikrai paskambins jūsų draugui ir išklaisinės tokių dalykų kaip: kiek metų pažįstate draugą, kaip bendraujate, kur susipažinote ir pan. Jeigu tokie duomenys nesutaps jūs liksite deportuoti.

4. Kiek turite pinigų. Australija turtinga šalis, tačiau pragyvenimo lygis čia iš ties aukštas. Jeigu sakote, jog gyvensite viešbutyje/hostelyje, tai kiekvienai dienai turite mažiausiai skirti po $150 biudžetą. Jeigu pas draugus mažiausiai $50, padauginkite iš viso laiko kurį planuojate būti Australijoje ir tai bus jūsų pilna suma. Taip pat turėkite su savimi mažiausiai $500-700 dolerių, taip jūs atrodysite patikimiau.

5. Nekalbėkite daugiau negu jus klausia. Jūsų dokumentai yra tvarkingi, todėl atsakinėdami turite būti atsargūs ir nekalbėti papildomai, to ko neklausia. Kiekvienas ne vietoje panaudotas žodis, gali atsisukti prieš jus.
Čia rasite dokumentą, kurį karts nuo karto gauna žmonės užpildę aplikaciją turistinei vizai.

7 Comments

  1. sveiki,
    turiu klausimą, gal netyčia žinosite: jei esu gavusi vizą, kurioje yra parašyta “Visa conditions: “8115 Business visitor activity, 8201 maximum 3 months study, 8527 tuberculosis free, 8528 no crim conviction”. Ar tai reiskia, kad as privalau jau pries atvykstant i Australiją turėti dokumentus, įrodančius, kad esu “tuberculosis free” ir “no crime conviction”?

  2. sveiki,
    turiu klausimą, gal netyčia žinosite: jei esu gavusi vizą, kurioje yra parašyta “Visa conditions: “8115 Business visitor activity, 8201 maximum 3 months study, 8527 tuberculosis free, 8528 no crim conviction”. Ar tai reiskia, kad as privalau jau pries atvykstant i Australiją turėti dokumentus, įrodančius, kad esu “tuberculosis free” ir “no crime conviction”?

  3. Arturai, Jus siulote sutvarkyti turistine viza uz mazyti 50doleriu mokesti. Sita viza yra nemokama ir jos uzpildymas trunka 5-7 minutes. Kodel turetume moketi jum si mokesti? Jus gi negalite nieko uzpildyti kitaip.

  4. Arturai, Jus siulote sutvarkyti turistine viza uz mazyti 50doleriu mokesti. Sita viza yra nemokama ir jos uzpildymas trunka 5-7 minutes. Kodel turetume moketi jum si mokesti? Jus gi negalite nieko uzpildyti kitaip.

    • Tautvile. Džiaugiuosi jog esi savarankiška. Tačiau gaunu daug laiškų iš merginų, kurios būna užklaustos pateikti papildomą informaciją ir to nepadaro taisyklingai. Kas įvyksta po to ? Viza nėra išduodama ir prarandate šansą aplikuoti kitai turistinei vizai ateinančius 3-5 metus. Taip pat jums kils problemų aplikuojant kitoms vizoms. Tokių atvejų svarstymas kainuoja 100-200$ valanda pasitelkus advokatus su kuriais aš dirbu. Taigi ar pildyti patiems, ar pasitelkti mano pakalba yra kiekvieno asmeninis taupumo reikalas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *