Karolinos blogas. 6 dalykai, kuriuos sužinosi dirbdamas padavėja/padavėju Australijoje

Ką tik atvykusiems tinkamiausia vieta pirmam darbui – hospitality sektoriuje. Pakankamai geros algos, nenutrūkstamas anglų kalbos žinių tobulinimas ir daug naujų žmonių. Mano pirmasis ir antrasis darbai buvo padavėjos, tad dalinuosi sukaupta patirtimi.

Marrickville

Ko aš išmokau:

#1 Pasodinti kiną už stalo su servetėlėmis yra tas pats, kas iškirsti 1ha miško*

Skamba juokingai, bet deja tai tiesa. Sunaudoję visas matymo lauke ir rankomis pasiekiamas servetėles (valyti rankoms, stalui, įrankiams, lėkštėms ir dar neaišku kam) jie paprašo jų daugiau arba išsitraukia šūsnį naujų iš savo krepšio. Sausas, drėgnas, įvairiausių kvapų ir dezinfekcijos lygių. Švaruolių tauta, nieko nepadarysi…

#2 Jei klientas užsisako “tiesiog kavos” – jis amerikietis

Juk jų šalyje gimė Starbucksas, kodėl jie nesigaudo net mums lietuviams seniai žinomuose pavadinimuose – cappuccino, latte, espresso? Kai paklausi ar “tiesiog kava” yra juoda kava, jie sako ne ne ne, su pienu. Tai ko gi nori amerikiečiai? Juodos kavos su pienu ir cukrumi.

#3 Išmokau ramiu veidu priimti užsakymus, nuo kurių tiesą sakant kartais verčia žiaukčioti

Kaip jums skamba toks derinys kaip šoninė, dešrelės, blynas ir ant viršaus daug sirupo bei mėlynių? Arba blynai su ledais, braškėmis ir šonine? Patys suprantat, kad jų skrandis toks pat stiprus kaip ir mano veido išraiška. Veu.

#4 Australai yra išrankūs

Lietuvoje padavėjos patirties neturiu, tačiau esu įsitikinusi, kad čia klientai yra labiau išrankūs. Priklausomai nuo vietos kurioje dirbi, pasitaiko retų atvejų kai klientai kažką išsirenka tiesiog iš meniu. Dažniausiai išsirankioja patiekalus kaip puzzle ir lipdo naujus iš savo poreikių gluten free, diary free, vegan, extra crispy, no tomato, no salt ir visokių kitokių kombinacijų.

#5 KAVA

Iki italų atvykimo į raudonąją žemę visi čia gėrė tik arbatą. Paskui kavos mada ir poreikis labai plito, tad šią dieną galim pasidžaugti 7 ar daugiau kavos paruošimo būdų VISOSE kavinėse. Už puodelį kavos gali “nulupti” ir po 4-5$, o tai reiškia, kad žmonės šiam gėrimui pinigų neigaili ir barista yra viena paklausiausių pozicijų Sidnėjuje. Jei jau planuojat atvykti, eikit bent mėnesį pasipraktikuoti gaminant kavą ir čia tikrai neturėsit problemų dėl darbo. Beje, Sidnėjuje gimė ir pati mano mėgstamiausia Piccolo Latte – espresso su trupučiu pieno mažoje stiklinaitėje!

#6 Iš kur tavo akcentas?

Šitas klausimas užduodamas man dirbant padavėja tapo visų įdomių pokalbių ir juokų pradžia. Esi įdomus visiems – australams, kitiems atvykėliams, darbdaviams, kolegoms. Visi čia su savo istorijomis, priežastimis ir tikslais. Sužinoję kokį kelią mes atkeliaujam iki jų šalies australai visuomet palinki sėkmės ir nepamiršti mėgautis!

To pačio linkiu ir jums – surizikuokit, atvažiuokit ir mėgaukitės!

*mano tikslas atskleisti įvairių kultūrų ypatumus, jokiais būdais jų nenuvertinant

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *