Klientės laiškas – medicinos studijos Australijoje

Laba diena,

Norėčiau pasiteirauti dėl galimybės išvykti i Australija. Kokių dokumentų reikėtų? Kokiai vizai reikėtų aplikuoti? Ar jūs teikiate pagalbą viso proceso metu? Norėtume važiuoti kartu su būsimu vyru. Esu 23m. Baigiau Klaipedos Universitetą ir turiu Slaugos bakalauro laipsnį. Metus dirbu slaugytoja ligoninėje.

———————————————-    MŪSŲ ATSAKYMAS    ————————————————–

Sveiki,

Džiaugiamės, kad kreipiatės į mus pagalbos, esate tinkamoje vietoje, mes patarsime ir atsakysime į visus iškilusius klausimus.

Lengviausiai prieinama viza yra studento. Norint vykti su darbo viza reikia išsilavinimo iš skilled select sąrašo + 3 metų darbo patirties pagal išsilavinimą.
Lietuviško medicininio išsilavinimo negalima pripažinti Australijoje ir reikės studijuoti arba iš naujo, arba pripažins metus ir reikės 2 metų studijų.
http://www.nursingmidwiferyboard.gov.au/Registration-and-Endorsement/Forms.aspx

Application for general registration as an enrolled nurse, registered nurse or midwife (for current non-practising registrants) – AGNP-40

Jeigu gauname teigiamą atsakymą – valio, jeigu ne, reikalina pabaigti studijas iš naujo. Atsakymo reikia laukti 4 ir daugiau savaičių.

Jeigu gauname patvirtinimą, kas 80% tikėtina jog gausite, jums reikės pabaigti metų kursą http://www.acn.edu.au/overseas_pathway_refresher ir tai kainuotų jums tik 11 000 AUD.

Koledžo stojimo datos yra:

11/1/16 – 25/3/16
29/2/16 – 13/5/16
18/4/16 – 1/7/16
6/6/16 – 19/8/16
25/7/16 – 7/10/16
12/9/16 – 25/11/16

Taigi manau planas galėtų būti toks: mes parenkame jums anglų kalbos studijų vizą metams ir jūs pasiruošiate IELTS egzaminui, gaunate mažiausiai 6.5 ir tuomet pasirenkate studijas koledže. Toks planas užtruktų iki 2 metų ir kainuotų  ~ 17 000 AUD. Jeigu negautumėte patvirtinimo tuomet turėtumėte IELTS su kuriuo galite stoti į bet kurį universitetą.

Trumpiausias kelias studijuojant yra toks: http://smah.uow.edu.au/content/groups/public/@web/@health/documents/doc/uow093931.pdf           Su šiomis studijomis jums reikalingas IELTS 6.5, mažiausiai 6 iš kiekvienos dalies. Iš darbdavių reikia gauti rekomendaciją (ang.reference), taip pat išversti visus diplomus į anglų kalbą. Jeigu universitetas priims, rekės praeiti orientacinį modulį kuris trunka 3 savaites ir po to bus galima keliauti į studijas arba ne… Tokių studijų kaina yra 50 281 AUD, trukmė 2 metai. Studijos yra WOLLONGONG, gautumėte prestižinį diplomą.

Arba PILNOS studijos, kurių trukmė minimaliai 3 metai. Mažiausia kaina kurią radome yra 61 000 AUD + jeigu neturite IELTS, reikės praeiti “foundation course” iki metų, kaina 12 000 AUD. Bendras IELTS testo rezultatas turi būti 6.5, mažiausias balas 6.0.

Taigi dabar jums reikia nuspręsti kokį kelią rinktis.

Aplikuojant studento vizai ir važiuojant su partneriu labai iškyla draudimo kaina (poros draudimas), apie 3 kartus. Jei aplikuojate atskiroms studento vizoms, tokiu atveju yra lengviau gauti vizą ir žymiai pigesnis draudimas.

Populiariausios nebrangių koledžų siūlomos specialybės: anglų kalba, vadyba, verslas, marketingas, fitnesas, masazas, grozio studijos, IT, turizmas. Žemiau pateikiu naudingų nuorodų, kur galite susipažinti su koledžais, paskaičiuoti apytikrį biudžetą.
Taip pat yra koledžų kurie siūlo įvairias slaugos specilybes, seselių kursus: http://scei.edu.au/

Mes klientais rūpinamės nuo pirmojo laiško ir vizito Australijoje pabaigos, t.y. nuolatos.

Kokia profesija jus domintų?
Kada planuojate atvykti?
Ar planuotumėte atvykti su studento viza?
Kokia jūsų partnerio patirtis ir specialybė?
Ar vyktumėte atskiromis vizomis ar poros viza?
Kokiam laikotarpiui žadate atvykti?
Koks jūsų kelionės į Australiją tikslas?

Turėdama daugiau informacijos, galėčiau konkrečiau patarti kokią vizą pasirinkti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *