Kiek laiko užtrunka gauti studento vizą ?

Toks klausimas  tikriausiai kyla visiems, nekantraujantiems pakelti sparnus į išsvajotąją žemę, todėl straipsnis skirtas būtent jums. Nors mums atrodo viskas paprasta, kadangi jau daugiau nei 4 metus tvarkome dokumentus ir sutvarkėme per kelis šimtus, tačiau kievienam naujokui Australijoje šis etapas bus pilnas laukimo ir pasitikėjimo iš abiejų pusių. Nors šiais laikais atrodo jog gauti studento vizą turėtų būti paprasta, kaip nusipirkti duonos, tačiau viskas yra sudėtingiau ir čia esame būtent tam, jog padėtume visu eigos metu.

Procesas susideda iš kelių etapų:
Asmeninė informacija. Vienas pirmųjų ir lengviausių etapų yra asmens dokumentų paruošimas, jeigu turite reikalingus dokumentus, tai mes pasirengę pradėti derinti sutartis su vietinėmis įstaigomis. Tačiau jums gali prireikti išsivertsti dokumentus į anglų kalbą, šio proceso sutvarkymas užtrunka apie 2-3 dienas.
Koledžo dokumentų parengimas  ir anglų kalbos testas. Šis etapas užtrunka 1-2 savaites, priklausomai nuo to kaip užsiėmę anglų kalbą tikrinantys specialistai.
Mokėjimas už studijas, vizą ir privalomą sveikatos draudimą. Pavedimas į Australiją keliauja 3-4 darbo dienas, tai reiškia jog dar vieną savaitę reikia laukti kol pavedimas nukeliaus.
GTE (genuine temporary entrant) paruošimas tai naujas dalykas, reikalaujantis pastangų tiek iš jūsų, tiek iš mūsų. Remiantis dabartine patirtimi GTE “šlifavimas” užtrunka apie 2 savaites.
Aplikavimas vizai ir HAP ID laukimas. Kuomet aplikuojame vizai laukiame HAP ID ir tuomet galima  užsiregistruoti privalomam sveikatos patikrinimui. HAP ID laukimas kartais užtrunka 2-6 savaites, aplikuojant iš užsienio. Australijoje šis laukimas dar pailgėja, rekordinis laikas buvo 6 mėnesiai. Tokiu atveju laukimui suteikiama tarpinė Bridging viza, kuri leidžia jums būti Australijoje kol galutinis sprendimas bus priimtas.
Vizos patvirtinimas. Pasitikrinus sveikatą reikės palaukti dar keletą savaičių, kol dokumentai bus patvirtinti vizos išdavimui.

Kaip matote visas procesas nėra sudėtingas ir su mūsų pagalba taps dar paprastesnis, tačiau vizos laukimas patikrins ne vienus ramių nervų turėtojus, o kai kuriems viskas praeis taip sklandžiai, kaip McDonalds užsisakyti mėsainį su bulvytėmis. Kol viza nepatvirtinta tęskite darbinius įsipareigojimus ar neatsisveikinte su artimaisiais, kadangi jūsų aplikacija yra kruopščiai nagrinėjama imigracinės tarnybos, kartais nutika taip, jog žmonės ir negauna vizos, todėl rekomenduojame kreiptis 3-4 mėnesius prieš išvykimo datą. Pasinaudokite mūsu plačia patirtimi, rašykite jau dabar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *