Kliento laiškas. Studijų ar darbo viza?

Sveiki,

Norečiau jūsų konsultacijos, jei atrastumėte laisvą minutę. Sunkiai dirbau, kad susitaupyčiau išlaidoms į Australiją. Man 32 metai, turiu dažytojo sertifikatą ir viskas. Neturiu IETS egzamino, sakykite ar turiu kokių prošvaisčių patekti i Australiją, studijuoti kokią specialybę, anglų,turizmą, nežinau kas šiuo metu aktualu Australijoje. Nes norisi likti ten ilgam. Na ir žinoma dirbti, kad susimokėčiau už studijas.

Būčiau dekingas už informaciją.

————————————                    MŪSŲ ATSAKYMAS              —————————————-

Sveiki

Patekti į Australiją yra keletas būdų – populiariausi yra studento arba išsilavinimo viza. Studento vizą renkasi tie, kas neturi reikalingo išsilavinimo ir darbo patirties. Atvykus čia su studento viza 1-2 metams, vėliau daugelis ieško galimybių kaip pasilikti, kaip gauti Permanent Residency (PR) vizą. Didžiausia kliūtis pasiekti tikslą yra būtent darbo valandų limitas, nes tokiu atveju mažai kas norės samdyti rimtą darbuotoją pusei etato ir galimybė gauti sponsorship (gavus sponsorship po kelių metų aplikuojama PR) tampa sudėtingiau. Jūsų specialybė – dažytojas, patenka į skilled profesijų sąrašą, jei gautumėte Skilled (išsilavinimo) vizą tuomet jūsų darbo valandos nebūtų limituotos ir papildomai turėtumėte daugiau privilegijų kaip Austalijos gyventojas, dėl šios priežasties iš karto ir koncentruojamės į geresnes sąlygas suteikiančią vizą. Tačiau jei tokios sąlygos jūsų nedomina, tuomet parengsime jums studento vizą.
Įstoti į koledžus IELTS testo nereikia, jūsų anglų kalbos žinios būtų įvertintos koledžo testu, po kurio jūs būtumėte priimtas į kursą arba prieš pradedant kursą būtų rekomenduojama  keletui mėnesių pasirinkti anglų kalbos kursą.
Su kokias sunkumais galime susidurti? Jūsų amžius – kai aplikantas yra daugiau kaip 28 metų, tai jau nebėra studentiškas amžius ir tokiu atveju turime parašyti labai rimtą pagrindimą, kodėl būdamas 32 metų, turėdamas amatą, darbą, staiga nusprendėte viską mesti ir įgyti specialybę, koledže Australijoje, o ne rimtesnėje mokslo įstaigoje Lietuvoje. Būtent šį klausimą užduos imigracinės pareigūnas skaitydamas jūsų aplikaciją. Jei pirmaisiais studijų metais pasirenkate studijuoti anglų kalbą, tuomet  imigracinės pareigūnui nekyla daug klausimų – jūs tiesiog norite išmokti reikalingiausią kalbą pasaulyje – viskas aišku.
Jūsų atveju rekomenduočiau iš karto pasiimti jei ne metus, tai bent jau 1-2 semestrus anglų kalbos ir po to studijas, taip matys, jog rimtai ketinate studijuoti, prieš tai užtikrindamas, kad nebus problemų rašant rašto darbus ar suprantant mokytoją. O renkantis profesiją gerai pagalvoti, kaip ją susiesite su savo patirtimi, ateitimi – turime įtikinti migracinę, jog esate tikras studentas. Kodėl taip atsargiai elgiamės? Nes šiais metais sugriežtino reikalavimus ir ne kiekviena viza yra patvirtinama, o turint atmestą vizą, aplikuojant antrą kartą šansai yra maži. Svarbiausiai yra gauti pirmąją vizą, vėliau, aplikuojant iš Australijos viskas yra kiek paprasčiau.
Studijos nėra sudėtingos, galima rinktis vakarines arba rytines, paskaitose teks lankytis 2-3 kartus per savaitę. Visą kitą laiką galėsite dirbti, keliauti. Dalykai dėstomi koledžuose: verslas, marketingas, fitnesas, masažas, grožio studijos, turizmas, IT, apskaita ir anglų kalba. Kuri sritis jus domina? Daugiau apie profesijas: SPAUSTI ČIA
Pasirinkus metų studijas anglų kalba šansas, kad gausite vizą yra 90%, pasirinkus anglų ir vėliau profesines studijas, tarkime vadybą ar IT šansas yra 75%, pasirinkus profesines studijas be anglų kalbos – 40%. Geriau yra pasirinkti tvirtą variantą, gauti vizą metams/dviems, bet ją tikrai gauti ir vėliau jau Australijoje ieškoti galimybių, arba pratęsti studijas, nei rizikuoti iš vis vizos negauti.
Mes stengiamės parinki saugiausią, labiausiai užtikrintą variantą. Dabar beliko sulaukti jūsų sprendimo, kaip norėtumėte sudėlioti studijas ir galime aplikuoti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *