Studijos Australijoje, poros viza

Tęsiame rubrika ir su malonumu dalinamės norinčių keliauti studijuoti Australijoje klausimais.

Roberta teiravosi dėl studento poros vizos ( daugiau info ) ir tokie klausimai iškilo jai:

Jums rašo Roberta ir Tomas, esame pora. Norėjome pasiteirauti dėl galimybės studijuoti bei dirbti Australijoje. Ar galėtumėte papasakoti šiek tiek plačiau kokie yra privalumai ir trūkumai šių variantų: a) abiems aplikuoti studijų vizai bei dirbti b) aplikuoti poros vizai, kur kaip suprantame, vienas iš poros dirba, kitas ir dirba, ir studijuoja?

Atsakymas: 

Ačiū už puikius klausimus, manau daugelį domina kokie privalumai/trūkumai aplikavimo atskirai studento vizoms, ar pasirenkant poros vizą.
Pradėkite nuo aplikavimo atskirai, jūs turėsite atskiras vizas, todėl legaliai pilnu etatu galėsite dirbti atostogų metu, 20h per savaitę studijų metu pasirinkus specialybės studijas koledže, tai net iki 3.5 mėnesių per metus kas iš ties neblogai, pasirinkus studijuoti anglų kalbą, atostogų galima būtu suorganizuoti net iki 5 mėnesių, kas reiškia daugiau darbo valandų, daugiau legalaus darbo ir garantijų, daugiau pinigų kelionėms bei kitiems pirkiniams.
Minusai, jog abu turėsite studijuoti ir tai atims papildomą laiką ir kainuos brangiau, iš kitos pusės papildomas diplomas ypač pripažįstamas tarptautinėje bendruomenėje yra vertybė. Jums galios standartinė draudimo kaina kur metams kainuoja apie 540 AUD kiekvienam keliautojui.
Poros viza turi privalumų kaip ir minusų. Pradėkime nuo minusų, tai yra privalomo sveikatos draudimo kaina, čia jums abiems kainuos 2116 AUD metams, vadinasi vien tik draudimas kainuos jums papildomai 1000 AUD brangiau nei keliaujant atskirai. Kitas minusas jog tas asmuo kuris nestudijuoja, galės visą vizos galiojimo laiką dirbti legaliai tik 20h per savaitę.
Privalumas yra tas jog tik vienas iš jūsų studijuoja, o kitam tai neprivaloma ir gali tiesiog visą laiką dirbti, ne paslaptis jog Australijoje įmanoma dirbti ne tik laikantis įstatymų nustatytų darbo apribojimų.
Dauguma dar klausia ar galima partneriams susikeisti metų bėgyje, atsakymas – galima, tačiau reikės iš naujo aplikuoti vizai ir mokėti poros mokestį, kas yra 960 AUD.
Taigi tokie pliusai ir minusai jūsų laukia keliaujant poros viza, arba atskiromis vizomis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *